23.8.06

Hiken in Dalat

Vanuit Nha Trang nemen we een bus naar het hooggelegen Dalat.
Een groter verschil in stad in amper mogelijk. Waar Nha Trang een typische Aziatische stad is aan de kust met een warm en broeierig klimaat. Is Dalat eerder een bezoek aan Denemarken met zijn vele meren, koelere klimaat en westerse architectuur. Dit laatste is vooral een overblijfsel van de Fransen. (Tineke, misschien wil jij hier een stukje achtergrond-info bijvoegen in een comment?)

Om wat meer te zien van de omgeving schreven wij ons in voor een 1-day hike. Dit was een vriendelijke en variërende wandeling. Het enige pittige aan deze wandeling was die stijle berg van 1500m hoogte. De variatie was het meest opvallende aan deze wandeling. Al lopend door een naaldbos(!) kom je door een ananassen-plantage, een koffie-plantage en aarbeienvelden. Eenmaal aan de andere kant van de berg kwamen we door een jungle (!) welke na een paar honderd meter weer overging in grasland. We eindigde de wandeling aan een koel meer, waar we konden spelen met olifanten.
Maar we waren naar Dalat gekomen voor het rotsklimmen, echter het regenseizoen was hier op zijn hevigst en de rotswand was een waterval geworden. En daar houdt magnesiumpoeder niet zo van...
Dus in plaats van een paar dagen te blijven, zijn we na een lange busrit alweer in Ho Chi Minh City, voor velen is deze stad misschien beter bekend onder de naam Saigon.

Ondertussen zijn alweer halverwege onze vakantie/huwelijksreis/verhuizing. Dit alles gaat, behalve op die verhuizing na erg vlekkeloos. Ons appartement is gemeubileerd verhuurd en alle andere administratieve zaken zijn in NL nu allemaal geregeld.
Waar we nu nog op wachten is Australië, Sanders medische registratie om precies te zijn. Vanuit internetcafé's proberen we alle ontbrekende zaken (ze verzinnen telkens weer wat nieuws) aan te leveren. Gelukkig krijgen we daarbij erg veel hulp van het thuisfront, want een gecertificeerde kopie van een diploma en een aangehechte vertaling zie ik mezelf nog niet helemaal voor elkaar krijgen hier... Dus al met al lijkt het er op dat dit Australische gedreutel wel gaat betekenen dat het papierwerk nog verder vertraging op gaat lopen. Onze 11 weken reizen kunnen er dus nog wat meer gaan worden...

No comments:

Post a Comment

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...