10.8.07

G-day mates!

Hallo lieve leesvrienden!

Het leven is mooi, het is lente en we zijn gezond en gelukkig.
Ik heb dit keer geen verhaal om te schrijven, eigelijk alleen maar losse flarden.

Graag wil ik dit keer beginnen met het verzoek voor een applaus. Nadat Paul & Margriet bij ons de omgeving uitgekamd hadden zijn ze verder gereisd naar het noorden. In de twaalf dagen die resteerde zijn ze met een campertje Noordelijk Queensland gaan ontdekken. Vele gave wandelingen hebben ze gedaan, maar de topper was natuurlijk de klim naar Mount Sorrow. Die naam komt jullie misschien bekend voor, dat klopt. Misschien herriner je het spannend verhaal van de blazende cassowary nog. Dat was diƩ wandeling. 7 uur klauteren over, onder en door het dichtbegroeide regenwoud omhoog naar de top. Paul vond het een rotstreek om de route te markeren met cassowary blauwe lintjes, daar dit keer op keer een voor een verhoogde hartslag zorgt. Dus hierbij voor mijn ouders: voor prestatie, lef en een tikkeltje eigenwijzigheid: APPLAUS!
Ze hebben een geweldige tijd gehad en begrijpen nu volledig waarom we nog niet terug zijn in NL. Vooral de grote ijzige plonsbui was nou niet bepaald een welkom thuis...

Het absurt grote chique huis, cq mansion, cq honeymoonhouse, cq resort waar we nu wonen is verkocht. Ons huurcontract loopt eind oktober af, dus we hebben ruim de tijd om een ander huis te gaan zoeken. Nieuws reist hier snel en er worden al van verschillende kanten (inclusief bezorgde patienten die opbellen naar de praktijk) huizen op Sarina Beach aangeboden, welke we zouden kunnen huren. We gaan dit weekend eens rustig kijken.
Dit was een geweldig huis om in te wonen, een ervaring op zich, maar langer dan een jaar wilden we er sowieso niet blijven. Het is gewoon veel te groot voor ons, we gebruiken amper de helft van de 750m2. We zijn wel weer toe aan wat knussers. Scheelt iig een hoop tijd met schoonmaken!

Vorig weekend hadden we hier Sarina Show, echt iets van het platte land. Een groot gedeelte zijn kermisattracties, op een ander gedeelte waren wedstrijden met paarden aan de gang. Het laatste stuk waren wedstrijden van een heel ander kaliber: houthakken, mooiste/lekkerste taart, mooiste schilderij, langste suikerriet, grootste ei en ga zo maar door.
De zaterdagavond werd afgesloten met een rodeo en vuurwerk. Vooral de rodeo was een hele happening, er waren een hoop grote namen in Australiƫ uitgenodigd. Maar de een na de ander zagen we in mum van tijd in het stof bijten. Vooral in de eerste categorie (runner-up) haalden de meeste het minimum van 8 seconden niet. De rodeo begint met een gebedje, het is een gevaarlijke sport en dat alles maar goed mag gaan. Het gebed wordt afgesloten met het Australische volkslied.
Het was een hele ervaring, veel mensen om ons heen zijn het er helemaal over eens, we zijn ingeburgerd.

En tot slot heb ik nog een leuk nieuwtje dat ik met jullie wil delen. Ik ben drie maanden zwanger en uitgerekend eind februari 2008. Het was helemaal gepland, maar wel een stuk sneller dan verwacht. We hebben best wel even tijd nodig gehad om aan het idee te wennen. Mensen om ons heen gelukkig ook. Mijn en Sanders ouders zullen voor het eerst Opa & Oma worden. Mijn zusjes noemen elkaar voortaan aan tante aan de telefoon en de eerste pakketjes met typische Nederlandsche babykleertjes zijn al ontvangen. Jeroen vindt dat we hem erbij gelapt hebben door hem oom te maken... ;-) De ochtendmisselijkheid is erg hevig geweest, maar neemt gelukkig nu met de dag af.
Dit nieuws heeft echter wel veel druk gezet op eventuele plannen in de toekomst. We hebben besloten om een pas op de plaats te gaan maken en voorlopig in Sarina te blijven wonen. Sander gaat volgend jaar het examen doen om erkend te worden als Australische huisarts. Een andere baan zoeken zou dan een stuk makkelijker gaan en we zouden zelfs residency aan kunnen vragen.

We vinden het beiden erg leuk dat er zelfs na het voorbijgaan van een jaar nog steeds zoveel mensen zijn die regelmatig deze website bezoeken. Vele zelfs uit hele onverwachtse hoek, leuk dat ook jullie wat van je laten horen, het is een goede reden om de website te blijven updaten.

Tot later!
Liefs en een knuffel,
Marijke & Sander

1 comment:

 1. hoi sander en marijke

  ja ik vind het echt super dat jullie zwanger zijn en ook dat het zo snel gelukt is. Tuurlijk moet je wennen maar stel je voor dat je jaren moet wachten....

  jullie site is leuk, die blijf ik lezen.

  dikke knuffel aan jullie 3
  Nathalie

  ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...