11.4.07

Koala's in Townsville

Daar Goede Vrijdag hier een feestdag is, wordt het Paasweekend wel heel erg aantrekkelijk. We zijn in de auto gestapt 450km verder weer uitgestapt, bestemming: Townsville. We hebben er een lekker relaxt weekendje van gemaakt, met lekkere strandwandelingen, beetje door het winkelcentrum slenteren en koffie proeven. Townsville is met Cairns en Brisbane de enige stad in Queensland waar je goede kwaliteit koffiebonen kan kopen. (Queensland is net zo groot als Frankrijk en Spanje samen!). Inslaan dus, we hebben tenslotten niet voor niks 8maanden op dat espresso-apparaat gewacht..



Er is genoeg te doen in en rond Townsville. Zo zijn we naar de Billabong Sanctuary geweest, een soort dierentuin met dieren uit de omgeving (koala's, krokodillen, kaketoes, slangen,...). Het HQ-Aquarium, met een heleboel visjes (schildpadden, haaien, roggen,...) uit de omgeving. En natuurlijk een bezoek aan Magnetic Island. We hebben de Mag Cat genomen en zijn vanaf de haven gaan lopen. Het eiland heeft een 8km doorsnee, met in het midden Mt Cook. Langs de kust zijn wat vakantiehuisjes gebouwd, maar het grootste deel is National Park. We zijn al rock-hoppend naar de andere kant van het eiland gewandeld, grotendeels langs de kust en de prachtig afgelegen stranden. Na een lunch in Horse Shoe Bay zijn we weer teruggelopen, nu binnendoor (door de bergen). Dat was weer een heerlijk actief dagje! En daar de meeste mensen zich voortbewegen met een soort golfkarretje over de asfaltwegen, heb je de wandelpaden bijna helemaal voor jezelf. Dan zie je nog eens wat, wilde koala's bijvoorbeeld of witte kaketoes (hiernaast eentje in vlucht).






















De koala's zijn erg leuk als ze slapen (20uur per dag!), ze hangen als een soort termieten-nest in de boom.

3 comments:

  1. Hoi Marijke en Sander

    Leuk om te lezen en mooi om te kijken. Ik was al weer een tijdje niet op de website geweest maar wordt aardig jaloers van de plaatjes. HOe zijn jullie koffiebonen bevallen? Wat is jullie adres precies of moet ik gewoon even beter kijken op de website om daar achter te komen . Dan kan ik eens een keertje wat uit Nederland opsturen, jeweetwel, allemaal van die nederlandse dingetjes.

    veel liefs
    Nathalie

    ReplyDelete
  2. Aye Buurman, ik zeg maar zo: "Er gaat niets boven een overheerlijk bakkie leut!"

    Ajeto Buur!

    ReplyDelete
  3. Billabong? Ow komr dáár mijn T-shirt vandaan!

    Wat een lieve koalabeer *zwijmel*

    ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...