24.3.07

Eindelijk!

Het heeft even geduurd (8 maanden!), maar onze verhuisdozen zijn eindelijk hier.
Gelukkig heeft het meeste de lange reis wel overleefd, de minder gelukkigen waren te lijmen.

Nog steeds heel veel regen hier, zelfs met overstromingen hier en daar. Ik begin het ondertussen ook wel een beetje beu te worden. Het einde van de zomer begint gelukkig in zicht te komen. De vochtige, zweterige hitte gaat nu hopelijk een beetje afnemen. Ik kwam in de krant nog een typerende tekening tegen, die ik jullie niet wou onthouden.
Sander heeft bijna elke weekend wel een weekenddienst dus veel weg gaan we niet. Een paar weekenden geleden zijn we in Coffs Harbour geweest. Een geweldige lief stadje 1500km verderop. Sander had een opleidingsmiddag in Brisbane, we hebben daar maar meteen een lang weekend van gemaakt. Terwijl Sander hard aan het studeren was heb ik mezelf vermaakt met het slenteren door de stad. Brisbane doet me erg aan Rotterdam denken. Een moderne stad met veel hoogbouw, maar een leuk centrum. En dat er een grote rivier midden door de stad gaat en het tevens een grote havenpoort is maakt de gelijkenis alleen maar groter.

Vanuit Brisbane hebben we de trein genomen 500km verder naar het zuiden. En zo zie je langzaam het landschap veranderen. Coffs Harbour ligt aan het begin van de Great Dividing Range (grote bergkam langs de oostkust) en daarmee prachtig in de bergen. Maar het feit dat het ook langs de kust ligt maakt het een interessante plaats voor een vakantie. Het klimaat is hier nog steeds erg prettig, maar een stuk minder vochtig. Dit gebied is vooral bekend om zijn bananenplantages. Het is een heerlijk weekend geweest!

Om het af te leren, nog een paar foto's vanuit ons huis:

En nog een paar leuke plaatjes van de Kookaburra. Ook wel bekend als de Laughing Bird. We zien deze jagers een hoop de laatste maanden. Het is echt een belachelijk geluid dat ze maken, maar erg aanstekelijk...

De laatste fotos wil ik opdragen aan moeder Evelien, voor de verzameling.


No comments:

Post a Comment

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...