4.9.06

Siem Reap

De terugrit naar Phnom Penh ging erg voortvarend, waarna we besloten om maar meteen door te reizen naar Siem Reap. Deze grote stad staat maar bekend om één ding: de Angkor Tempels.
De meest bekende is Angkor Wat, de moeder aller tempels. Maar ook de minder bekende tempels zijn een ervaring op zich. We hebben vanochtend een 3day-pass gekocht en een dealtje gesloten met een tuktuk-driver. En zijn daarna maar meteen doorgegaan naar Angkor Wat. Gelukkig voor ons is het weer maandag, daarbij zijn alle scholen weer begonnen. Het was dus heerlijk rustig! We hebben de dag afgesloten met Bayon, de tempel met de vele gezichten.

De tweede dag zijn we begonnen met Ta Prohm, de tempel overwoekerd door de jungle. Een voorbeeld van hoe alle tempels er aan toe waren toen deze ontdekt werden door de Fransen begin 1900. De vele bomen die op en over de muren heengroeien geven het geheel een mystieke atmosfeer. Echter zou een van deze bomen sterven of omwaaien tijdens een storm, dan is het snel gebeurd met deze opengewrikte muren... Tip van vandaag: huur de film Tomb Raider.
De rest van de dag hebben we de minder bekende tempels, terassen en hidden walls bezocht.

Vandaag zijn we voor dag en dauw vertrokken naar een wat verder gelegen tempel: de Banteay Srei. De citadel van de vrouw, zo genoemd om haar delicate schoonheid. Het vroege opstaan was niet voor niks, we waren de eerste en hebben met de opkomende zon prachtige foto's kunnen maken. Maar nu we de mooiste tempel van allen gezien hebben, vallen alle tempels die je daarna gaat zien een beetje tegen (verwend!). We lassen dus een pauze in en ronden de dag met de zonsondergang op Angkor Wat.

Het zit ons niet echt mee, we zijn beiden een paar dagen ziek geweest en hebben ons al snotterend door de dagen heen geworsteld. Daarbij wachten we (al twee maanden!) in spanning Sanders medische registratie af. Deze zou gister beoordeeld worden en dan vandaag bekend gemaakt worden. Tot dusver nog niets, je zou er toch de zenuwen van krijgen!

No comments:

Post a Comment

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...