28.9.06

Een huis!


Na een prachtige vlucht langs de kustlijn van Queensland zijn we geland in Mackay.
De uitspraak van deze stad hangt af van waar je je bevindt, maar de meeste woorden in Queensland zijn nogal onderhevig aan de warmte waardoor de uitspraak iets wordt als: Meckaaai. Het taaltje van wijlen Steve Irwin, ze bestaan echt!
Iets anders waar we erg aan moeten wennen zijn de korte broeken met sokken tot aan de knieƫen. Korte broeken zie je hier echt heel erg veel, ook als mensen aan het werk zijn in overheidsdiensten... Maar die sokken, om je rot te lachen!
De schrik was dan ook groot toen Sander zich voor geen stellen op de Sarina Clinic. Zijn baas draagt dus ook gewoon een korte broek met van die lange sokken, gecomplementeerd met een vlinderstrik! (ik had het moeilijk...).

En toen het laatste stukje rijden, door een prachtig heuvelachtig landschap wat nog het meeste aan Zuid Frankrijk met rare bomen deed denken. En toen langs een prachtige baai, en toen was daar de super blauwe zee met een prachtig wit strand. En 10m verder ons huis voor de komende tijd!
We hebben een prachtige beachunit aan de Coral Sea. Sarina Beach is niet meer dan een straat met aan weerskanten huizen. Echt zo heel braaf buurtje waar iedereen elkaar kent en waar je zonder problemen je deur open kan laten 's nachts.
Een echt huis, volledig ingericht dus alleen onze nieuwe kleding in de kast en de sounddock inpluggen en klaar. De snelste verhuizing ever! Onze eerste nacht was heerlijk, het enige wat je hoort is het geruis van de palmen en de golven in de branding. Het is echt heel erg wennen!
Ook fijn om weer zelf te kunnen wassen en koken. Maar voorlopig is het vooral nog heel veel papierwerk doen. Ik heb echt een beetje medelijden met Sander, elke keer weer een nieuwe stapel. Er lijkt geen einde aan te komen, denk je dat ie er is komen ze aanzetten met een enorme stapel boeken. Of hij die ook alvast even wil lezen...

Nog iets dat heel wennen is was de auto die klaar stond in de garage. Een prachtige auto, helemaal compleet, maar een automaat met het stuur aan de "verkeerde" kant.
Ons eerste autoritje was vooral erg lachwekkend. Auto open met de afstandsbediening, garagepoort open met de andere afstandsbediening, sleutel in het contact. En toen een hele vragende blik. Wat nu? Gelukkig lag er een gebruiksaanwijzing in de handschoenenvakje, een kind kan de was doen als je maar weet hoe je die hendel moet gebruiken...
En dan is het vooral een kwestie van heel vaak tegen jezelf zeggen: Links rijden!
De eerste kruisingen zijn echt doodeng, maar het went redelijk snel.

Ons nieuwe adres:
Unit 3/43 Owen Jenkins Drive
Sarina Beach QLD 4737

Ons telefoonnummer:
+61 -7- 4956 6949

We worden over een dag of 10 aangesloten op het internet, vanaf dan kunnen we gaan skypen.

1 comment:

  1. Ik zal vanavond eens gaan Google Earthen om Sarina Beach te vinden. Wie weet jullie mooie strandhuis ook wel!

    Zwaai maar als je de satelliet foto's ziet maken ;)

    ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...