25.9.06

Brisbane


In Singapore hadden we maar een dagje, maar deze hebben we erg goed besteed. En wat kan je daar beter doen dan shoppen! Sander was erg te spreken over de shoppingmall met electronica, nu is hij braaf aan het spelen met onze nieuwe Ipod van 80GB... Met de bijbehorende sounddock hebben we ook geen stereotoren meer nodig, wat een geluid!

Na een comfortabele nachtvlucht met Singapore airlines zijn we nu aangeland in Brisbane.
Deze hoofdstad van de provincie Queensland is echt super, maar wat een omschakeling!
We hebben de laatste 11 weken geleefd in shabby hostels en backpackers-hotels en voornamelijk gegeten in goedkope lokale eettentjes. Dit komt neer op rijst of voor de afwisseling noedels.
Hier in Brisbane is er een hotelkamer voor ons geregeld en wat voor één! We hebben gewoon een 5-sterren appartement compleet met woonkamer, keuken en wasmachine. En wat een rust 's nachts, het lukt hier zeker om te ontspannen.

Alle kleren die we bijhadden tijdens onze vakantie belanden zonder pardon in de vuilnisbak. Echt kansloos om nog schoon te krijgen, daarbij zijn er zoveel gaten in gevallen. Duurzaamheid gaat niet samen met dit klimaat...
Je zou ons niet meer herkennen vergeleken met vorige week. We zijn voor het eens sinds maanden weer eens echt schoon, hebben weer echte kleren aan i.p.v. afritsbroeken. Daarbij doet een knipbeurt bij de kapper ook wonderen!
De shoppingmall naast de deur is net zo chique als het hotel. Vergeleken met Azië is het hier stukken duurder, echter in vergelijking met Europa is het hier nog steeds stikgoedkoop.
Om onze aankomst te vieren in Australië gaan we lekker uit chique uit eten. Heerlijk om weer eens aardappels op je bord te zien. De Australische keuken is heel erg goed en ook de wijn is heel erg aan te raden! Brisbane voelt aan als een paar sloffen, heel erg comfortabel. De atmosfeer is hier heel relaxed, daarbij zijn de Aussies hele leuke mensen, erg vriendelijk en wel in voor een praatje. Ik heb een nog een beetje ruimte in mijn tas, dus ik ga gauw weer verder!

No comments:

Post a Comment

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...