23.9.06

Singapore

Het zijn weer een paar lange reisdagen geweest, maar we zijn aardig opgeschoten.
Vanuit Sandakan de bus naar Kota Kinnabalu, een vliegtuig terug naar KL en aansluitend de trein naar Singapore. In dit mini-landje (de grootte van provincie Utrecht) besteden we ons laatste dagje Aziƫ. Deze gebruiken we vooral voor therapeutisch schoonmaken. Ze zijn heel erg lastig aan de grens aangezien ze nogal beschermend zijn voor het Australische biologisch evenwicht. Dus de tas wordt helemaal omgekeerd en schoongemaakt. Zelfs de wandelschoenen moeten er aan geloven en zien er weer als nieuw uit. Medicijnen worden samengeveegd en ook het houtsnijwerk wordt nogmaals gecontroleerd op beestjes. Een laatste check voor de handbagage voor voedingsmiddelen, gelukkig maar, want zelfs kauwgum wordt moeilijk over gedaan!
Vanavond hebben we nachtvlucht naar Brisbane. We komen aan in de ochtend, dus hopelijk komen we meteen in het juiste leefritme. In Brisbane blijven we drie dagen waarbij Sander nog stapels papierwerk zal moeten doorworstelen. Maar ook de meer praktische dingen kunnen we daar gaan regelen, zoals het openen van een bankrekening, een mobiele telefoon en natuurlijk een internetaansluiting! Woendagochtend vliegen we dan door naar Mackay, daar worden we opgehaald en naar ons nieuwe thuis gebracht. We zijn heel erg benieuwd!!!

We hebben een geweldige vakantie gehad, 11 weken leek van te voren erg lang. Maar zelfs nu hebben we nog het idee dat we tijd tekort zijn gekomen. Maar we zijn ook wel weer blij dat we weer een thuis krijgen. Iets waar we na 3 maanden uit een tas leven wel weer aan toe zijn.

Dat onze reis aan een eind komt, wil niet zeggen dat het einde van het weblog is. We zullen het blijven gebruiken voor het plaatsen van foto's en de dingen die we meemaken Down Under.

2 comments:

 1. 11 weken.... damn, is het al weer zo lang? Raar, het lijkt heel kort. Time flies, zullen we maar zeggen.

  Ik ben erg benieuwd hoe jullie huisje zal zijn :)

  ReplyDelete
 2. vette vakantie hoor !
  jammer van de-lange-marijke-is ziek-dagen maar dan nog....

  installeer ff msn als jullie daar op een vaste stek zitten; kunnen we sjatten.

  ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...