2.2.07

Hollands weer

Sorry het is weer een tijdje geleden. Niet dat we jullie vergeten zijn, maar gewoon omdat ons leven op het moment niet zo bruisend is.
Sander is om het weekend on call, dus weggaan zit er dan niet in. Daarbij hebben we nu echt "The Dry" (=winter) afgesloten en zitten we nu midden in het volgende seizoen "The Wet".
En nat is het! Al weken is het aan het regenen, ons zwembad is in constante status van flooding en stilaan beginnen er stukken snelweg afgesloten te worden omdat de rivieren beginnen te overstromen. Voor veel Aussies een welkome afwisseling na jaren van droge, hete zomers. Eindelijk worden de waterholes weer aangevuld en wordt alles (extreem) groen. De planten (jammer genoeg ook het gras en onkruid) schieten omhoog.
Dus even geen strandwandelingen en ook yoga is wordt een extreme balansoefening met deze stormachtige wind.

Maar ik heb een leuk nieuwtje, ik heb een baan! Als CAD-tekenaar voor drie dagen in de week voor een klein bedrijfje in Mackay. Ik had altijd al eens willen kijken in het wereldje van de planelogen en als tekenaar krijg ik veel van die plannen onder ogen. Ik heb mijn eerste week er al weer op zitten en ben tot dusver erg positief.

Nog een leukertje, we hebben een stel ontmoet uit Rotterdam. Werner werkt als psychiater in Mackay en Sandra is thuismoeder van twee. Dus we hebben nu eindelijk medestanders gevonden voor een potje kolonisten!
Als het goed is is vandaag ook onze boot aangekomen, dus binnenkort hebben wij ook ons spel met uitbreidingen tot de beschikking.

Verder weinig te melden hier, zodra het weer wat beter weer wordt gaan we er weer wat meer weekendjes op uit trekken. En gaan we eindelijk eens naar Hay Point, de grootste coal terminal ter wereld. Schandalig eigelijk dat we er nog niet geweest zijn, want het ligt hier maar 15km vandaan.
Maar zo gaan dat soort dingen, zo ging Sander pas een paar maanden voor vertrek met de lift naar boven in de Euromast. En dat terwijl hij 10 jaar in Rotterdam heeft gewoond waarvan 8 jaar zelfs op 300m afstand...
En met die gedachte hebben we twee weken geleden dé toeristische attractie van Sarina bezocht: The Sarina Sugarmill. We hebben nu ook het proces van sugarcane tot ruwe suiker mogen aanschouwen. Best leuk, echt waar!
zie ook: http://www.sarinasugarshed.com.au/

1 comment:

  1. O jee, de Kolonisten-woede is weer aangewakkerd! Kolonisten van Rotterdam! :D

    ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...