7.12.06

Hiking with leather gloves

We hebben iets nieuws ontdekt, bushwalken. In Mackay zit een Bushwalkers club welke elke zondag er op uit trekt. We hebben ze afgelopen weekend vergezeld bij een wandeling in de Finch Hatton Gorge. In dit National Park lopen prachtige bijgehouden wandelpaden.... welke we dus niet gebruikt hebben. Bushwalken betekent van de paden af, we begonnen met een 60graden helling omhoog, hier begon ik te begrijpen waarom zoveel mensen leren tuinhandschoenen aanhadden. Door alle losse bladeren is het namelijk nogal moeilijk om boven te komen door de dichte begroeiing, dus je probeert je aan alles omhoog te trekken. En zoals in elk regenwoud zitten er beesten en stekelige bomen. We maakte herhaaldelijk kennis met een plant genoemd "wait awhile" (=even wachten) een soort groene prikkeldraad waarbij je alleen loskomt door dezelfde stap weer terug te zetten. Bushwalken is heel erg zwaar, vooral met de hitte is pittig klimwerk, maar waar je onmogelijk kon komen via de paden daar kwamen we nu wel. De meest prachtige watervallen waar je heerlijk af kon koelen. Ik kan je vertellen we hebben geweldig geslapen die nacht, maar de volgende keer zijn we er weer bij, met een paar leren handschoenen...

Het is hier nu lente, wat betekend dat het steeds warmer begint te worden (gemiddeld 30 graden), maar ook dat er nu heel veel bomen in de bloesem staan. Een heel mooi gezicht! Maar tegelijkertijd is het ook het fruit seizoen. Dus overal wordt er langs de kant van de weg vers fruit verkocht. De mango's zijn heerlijk, de ananassenvelden zijn prachtig om te zien. De watermeloen is belachelijk groot en de lychee boomgaard is een plaatje. We rijden dagelijks door deze boomgaarden en de pluk is nu echt begonnen. De bomen hebben allemaal een gekleurd net over zich heen daar waar de flying foxes (=vliegende honden) ook wel van een beetje fruit houden. Al die verschillende kleuren netten maakt het tot een sprookjesachtig geheel.

Ik ben nu een turtle watcher in opleiding. De schildpadden die hier op Sarina Beach eieren leggen zijn allemaal beschermd. Een groep vrijwilligers houdt bij waar de eieren gelegd worden en zorgt dat ze goed verstopt blijven. De eieren worden gewogen en geteld en er wordt berekend wanneer de eieren uitkomen. Ik vind het werkloos zijn met de week leuker worden!!!

5 comments:

 1. Hoi Sander, Marijke,
  We zitten hier dan, met zijn drieen op de bank. Jacco, Thuy en ik balen dat we niet mee zijn gegaan naar Australie. Gelukkig geeft de mac nuggets enige troost na onze verloren wedstrijd tegen VOIO. Die foto's van die stranden zien er erg verleidelijk uit en willen nog meer foto's zien. Helaas is Google Earth niet heel duidelijk, maar die foto's van het zwembad geven wel een goed beeld van het paradijs waar jullie nu zijn. Kun je meer foto's plaatsen? Oh, en waaar is dat volleyball net op het strand. Als je wil dat we langs komen, dan moeten we wel kunnen volleyballen he?

  ReplyDelete
 2. Marijke,

  We nemen John mee om van die turtle eieren een lekkere ommelet te maken.

  ReplyDelete
 3. Sander,

  Jacco vraagt zich af of je die hoed ook draagt tijdens spreekuur...

  ReplyDelete
 4. Zeg, hangen d'r nou ook kerstballen te smelten in de palmboom?

  ;)

  Fijne Feestdagen!!

  ReplyDelete
 5. I've got a present for ya!

  I train mmmmmmany Arabs!

  The cell....It is oh so easy to underestimate the power of the cell.

  LO LO LOLOLO StefanLO

  XXXP

  ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...