4.8.06

villages & viewpoints


De afgelopen drie dagen hebben we samen met een gids en een gids i.o. door de bergen getrokken! Bizarre ploetertocht door rijstvelden en dichte jungle met modder tot aan onze knieen en zweet tot achter de oren.

Aanvankelijk was het niet gelukt om centjes te krijgen bij de bank.. maar we zijn erachter gekomen dat een geldopname van 500 dollar nogal bedreigend is voor de cashflow in de grote bank van deze stad. En dan zeggen ze niet dat er een maximaal bedrag opgenomen kan worden.. neeeee... ze zeggen dat onze pas niet in het systeem zit. Dat het systeem off line is. Dat het te warm is om geld op te nemen?! Gelukkig lukte het wel om ieder 100 op te nemen. (Volgende dag, vermomd als toerist)

Maargoed. Bepakt met ieder 3 liter water zijn we vertrokken in de stromende hitte. Ongeveer de helft van de tijd in de schaduw; dampende hitte met modderige paden. In de zon werd onze zweetproductie nog een keer verder opgejaagd. Gelukkig waren de rijstvelden nog mooier dan vanaf de weg, en bovenop de bergkammen hadden we een subliem uitzicht. Tijdens de wandeling zijn we langs een aantal bergdorpjes gekomen, waar we dan konden lunchen en overnachten. Marijke en ik hebben een paar rondjes door elk dorpje gelopen om foto's te maken van de kinderen. Echt hele fotogenieke koppies. Marijke legde contact met ze, en ik kon op mijn knieen om ze op de gevoelige CCD sensor van de camera vast te leggen. Ik probeer snel wat foto's te uploaden, ben best wel trots op de resultaten!

Regelmatig viel er een flinke stortbui tijdens het wandelen, waardoor de modderpaden veranderden in skihellingen. Onze gids had gezorgd voor een stevige wandelstok, zodat we iets meer beheerst de berg af konden glijden. We kunnen weer welverdiend op onze kont zitten!
We hebben net de visa voor Vietnam binnen, we kunnen daar 11 augustus voor een maand naar binnen. Ook hebben we buskaartjes terug naar Vientiane gekocht voor morgenochtend.

No comments:

Post a Comment

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...