26.7.06

Dronken in Udon Thani

Ik zal geen voorspellingen meer doen over waar we heengaan. We houden ons er namelijk toch niet aan, waar ik eerder nog schreef dat we de grens met Laos zouden oversteken. We zitten dus nog steeds in Udon Thani...
We vonden dat we wel een rustdagje verdiend hadden na die 18 urige (!) trein- en busreis. Udon Thani is absoluut niet touristisch, wat je meteen merkt aan de prijzen (ongeveer de helft), terwijl wij Thailand al zo goedkoop vonden. Nadeel is dan weer dat bijna niemand engels spreekt. Maar gelukkig is er altijd wel iemand in de buurt die even kan vertalen. Zo ontmoetten we gister Pan. Het Thaise eten is enorm pittig en zij hielp ons het minst pittige uitzoeken. De eigenaresse van het tentje was een beetje bang dat we het niet aankonden en wou ons al naar een restaurant doorverwijzen... En zo kom je in gesprek, zij gaf ons een paar zeer goede tips om te gaan doen en zien in Udon Thani. Ze werkte sinds kort in een bar en nodigde ons uit om daar 's avonds nog wat te komen drinken. Met de titel van dit stukje raad je het al, dat hebben we dus inderdaad gedaan. Het ging helemaal hard toen Sander B52's-adje ging trekken met een Kiwi en een Aussie... Ik heb het gehouden bij het aaien van kleine olifantjes.

We hebben ook een zeer bijzondere eetervaring opgedaan. Een soort BBQ, maar dan met een bol met gaatjes i.p.v. een rooster. Langs de randen is het iets verdiept en daar wordt water in geschonken. Bovenop de bol leg je de lapjes vlees. In de randen kan je groenten en glasnoedels gaarkoken. En dat water wordt een heerlijke bouillon.
Een andere bijzondere eetervaring waren de gefrituurde krekels, ik vond ze een beetje melig, Sander vond het wel lekkere zoutjes... (maar die was dronken)

Er schijnt hier nog een leuk park in de buurt te zijn en een avondmarkt dus we zijn nog niet weg, verder hoorde ik gister nog iemand wat zeggen over een zijde dorp redelijk in de buurt, misschien dat we daar nog even inkopen gaan doen. Zijde heeft in deze hitte een heerlijk verkoelde uitwerking, terwijl 's avonds je juist warm houdt. Maar zoals ik dus al begon, ik doe geen voorspellingen meer, we zien wel waar we uitkomen...

2 comments:

  1. Plus: Zijde ziet er mooi, decadent en sexy uit ;)

    Altijd het praktische met het trendy verenigen he (riep de homo)

    ReplyDelete
  2. ja ja, ik zie het al weer, waar je ook bent, de alchol is altijd lekker ;-)

    ReplyDelete

Thank you, for taking the time to leave a comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...